Varen ble lagt i handlekurven din!

Til betaling Fortsett å handle

Frakt og levering

Fraktkostnader 


Bokormen benytter seg av Bring/Posten som transportør.
Ved ordrer under 950,- har vi en fast frakt på 99,-* pakken sendes da som klimanøytral servicepakke (med sporingsnummer).
Ved ordrer over 950,- er frakten gratis*.

Avhenting av ordre i butikkens lokaler er selvsagt fraktfritt.

Gavekort sendes alltid fraktfritt, som brevpost.

*Ved store kolli, eller varer over 35 kg, vil det bli fakturert en møbelfrakt. Denne kostnaden vil bli satt opp på en egen faktura, som blir sendt ut til kunden.

Husk å bruke korrekt adresse og postnummer på leveringsadressen din.

Angrerett

Du har 14 dagers angrerett.

Å benytte seg av angreretten, og å ikke hente ut en ordre, er ikke det samme. Ønsker du å benytte deg av 14 dagers angrerett, ber vi deg hente ut pakken, og følge instruksjonen som skal være vedlagt sammen med din ordre

 

 Kundens plikter

Registrerte kunder (18 års aldersgrense) hos Bokormen (selger), er ansvarlig for betaling av de ytelser selger ellers selgers samarbeidspartnere leverer i henhold til nærværende vilkår. Det er kundens oppgave å sørge for at riktig leveringsadresse og telefonnummer/mobilnummer blir opplyst. 

LEVERINGSSTEDER

Bokormen leverer varer til hele fastlands-Norge. Bor du ikke på fastlands-Norge, men ønsker å handle gjennom oss, ber vi deg ta kontakt på post@bokormen.net så hjelper vi deg med faktura, og utsending av din ordre.

Husk å bruke korrekt adresse og postnummer på leveringsadressen din.

Forsendelse og retur

Hente på posten (klimanøytral servicepakke)
Forsendelsen leveres normalt i løpet av 2-3 virkedager (4-5 i noen tilfeller). Melding om ankommet pakke sendes til mottakers e-postadresse, eller som SMS hvis du har valgt å legge inn ditt mobilnummer. Pakken hentes på et av 1400 utleveringssteder. Leveringen er klimanøytral. Inntil 35 kg.
Pakken må hentes innen 14 dager etter at hentemelding er mottatt. Dersom pakken av ulike årsaker ikke kan hentes i dette tidsrommet, ber vi deg ta kontakt med Bokormen på post@bokormen.net Dersom pakken ikke blir hentet, vil den gå i retur til Bokormen sin adresse.

Dette er ikke det samme som å benytte seg av angreretten, og det vil bli trukket et gebyr for ekstra frakt, og administrative kostnader som følge av dette.

Ønsker du å få din ordre levert på døren, kan dette bestilles gjennom bring.no, så snart du har mottatt din hentemelding. Det vil da bli en ekstra kostnad for dette, som du betaler direkte til posten - uavhengig av hva du har betalt til Bokormen.
Du kan da få din ordre levert hjem på døren, mellom kl 17-21.

Uavhentede pakker

Bring/Posten sender ut melding om ankommet gods så snart den er ankommet utleveringsstedet. Denne meldingen blir sendt på nytt etter ca 1 uke. Dersom pakken ikke blir hentet ut innen 14 dager, vil den bli sendt i retur til Bokormen sin adresse, med melding om uavhentet gods. Bokormen forbeholder seg retten til å avkreve et gebyr for sendinger som ikke blir hentet ut. Dette gebyret dekker våre administrative kostnader i forbindelse med behandling av returen. Gebyret trekkes fra det innbetalte totalbeløpet, hvorpå resten blir refundert til ditt registrerte kredittkort. Du vil få melding på e-post om dette.

Uavhentede pakker med verdi under kr 3000: Kr 300,- inkl mva i gebyr. 

Uavhentede pakker med verdi over kr 3000: Kr 500,- inkl mva i gebyr.